Geoinformace ve veřejné správě 2023 (GIVS 2023)

Ve dnech 2. – 3.5.2023 se kolegové z týmu DTM zúčastnili 16. ročníku konference Geoinformace ve veřejné správě 2023 (GIVS 2023) pořádané Českou asociací pro geoinformace. Akce se pořádala v konferenčních prostorách na Novotného lávce v Praze.

Letošní konference se nesla v duchu následujících hlavních témat: GeoInfoStrategie, Vzdělávání, Dopady zavádění BIM v ČR, DMVS, DTM krajů I. a II., Významné projekty veřejné správy a Inovace a technologické novinky v GIS. Tato témata byla rozdělena do 4 bloků přednášek, z nichž tři bloky proběhly první den konference a pro poslední blok byl vyhrazen druhý den. První den zahájil úvodním slovem a přivítáním předseda pořádající České asociace pro geoinformace (CAGI) Karel Janečka, který přivítal jménem CAGI všechny účastníky. Po tomto přivítání byl již na programu první blok přednášek. Následovala přestávka na oběd, po kterém pokračovala konference sekcí DMVS, DTM krajů, která se našich kolegů z MSDC pracovně týkala nejvíce.

Za zmínku určitě stojí například prezentace: Metodické a ontologické základy DTM krajů přednesena Jiřím Čtyrokým z Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy spolu s Irenou Křekovou ze Zlínského kraje nebo prezentace Veroniky Vybíralové ze Správy železnic – DTM LK – sdílení dat DI s DTM SŽ. Nicméně jako povedené se mohou ohodnotit všechny prezentace tohoto bloku. Druhý den byla na programu poslední sekce a poté rozloučení se všemi (celkem 140) registrovanými účastníky.